Prøver du også at regne alting ud på forhånd? Og har du også svært ved at slippe tankerne (og bekymringerne) om, hvad der vil ske, hvis du tager skridtet fuldt ud?

“Hvis jeg ønsker skilsmisse, hvad gør jeg så?” (med mig selv, børnene, økonomien)

“Hvordan kommer børnene til at klare det?”

“Hvordan skal JEG klare mig?” og

“Hvad nu hvis jeg tager fejl?”

Ofte er vi bange for at træde ind i det ukendte, for vi ved hvad vi har – ikke hvad vi får.

Vi frygter konsekvenserne

Vi frygter konsekvenserne højere end vores inderste ønsker (måske ønsket om at blive skilt og komme videre)

Der vil altid være konsekvenser ved vores handlinger – også dem vi ikke vælger at handle på (f.eks. når vi bliver i ægteskabet, fordi vi føler vi sidder fast, er handlingsrammet osv.) pga. frygt, bekymringer og manglende mod.

Forsøger at regne det hele ud på forhånd

Problemet opstår, når vi forsøger at regne alting ud på forhånd, for så afskærer vi os selv fra forvandling – og vi bliver hurtigere i tvivl om det nu også er alt besværet værd, om vi har ressourcerne til at klare det, i tvivl om beslutningen var den rigtige.

Men ligesom dengang vi skulle lære at gå, starter alting med et lille bitte skridt.

Forstil dig, at der ikke findes rigtige eller forkerte beslutninger. At der derimod findes beslutninger, som kan hjælpe dig videre og som gør dig i stand til at handle.

når vi bliver overvældet af frygt, tvivl om bekymringer er det fordi vi glemmer at mærke efter hvad der er det rigtige for os, og i stedet bruger vi kræfter på at tænke forfærdelige tanker om alt det, der kan gå galt, hvad andre tænker om os og om vi overhovedet er i stand til at få det anderledes (bedre).

Nogle ville kalde det, at være faret vild!

Frihed til at bevæge dig

Når du giver slip på forestillingen om, hvor galt det kan gå, hvor lidt du ved og hvor svært det nok bliver – får du frihed til at bevæge dig.

Men jeg ved at det kan være svært, specielt hvis du har brugt størstedelen af dit liv på at lade andre være vigtigere end dig.

Slip tanke om at forsøge at regne det hele ud – book en tid her