Når vi er i et dårligt forhold har vi ofte en tendens til at afvise de følelser vi rent faktisk mærker undervejs og derfor kan det være svært at mærke, hvornår nok er nok.

Samtidig lever vi på drømmen og illusionen om, hvis bare…
– Hvis bare han var mere nærværende
– Hvis bare han ville arbejde mindre
– Hvis bare han ville se og anerkende mig mere
– Hvis bare han ville forstå hvor dejligt vi kunne få det sammen
– Hvis bare han ikke afviste mig hele tiden

Hvis bare… kommer ikke til at ske.

Kvinder der bliver ved med at kæmpe med et dårligt forhold kan finde meget guld ved at vende blikket væk fra partneren og i stedet kigge på sig selv.

For der er en grund til at du bliver ved med at kæmpe, en grund til at du giver mere og mere af dig selv og en grund til at du svigter dine egne behov og efterhånden har overtrådt så mange af dine egne grænser, at din selvrespekt kan ligge på et frimærke.

Det er skamfuldt at være i et dårligt forhold, for selvom man har de bedste veninder i verden og en op bakkende familie så kan man også mærke, at de er ved at få nok. Af ren kærlighed og bekymring bliver de ved med at puffe til én og måske trækker de sig endda, fordi de er fyldt op af fortvivlelse over, at se dig blive mindre og mindre dig. Og måske har I været gået fra hinanden, men fundet sammen igen – til dine omgivelsers store fortrydelse.

Det resulterer i at du gemmer dine følelser for dig selv og eller ryger ud i en forsvarstale om, hvor svært din kæreste har det for tiden og hvorfor du derfor ikke kan forlade ham. For ville de selv forlade en kæreste, der havde det svært? Men inderst inde ved du jo godt at de har ret.

Du ærgrer dig også over at du tidligere åbenhjertet har fortalt hvor lidt han giver dig og hvor ked af det du er, for nu føler du at de bruger det imod dig.

Efterhånden taler du næsten ikke om jeres forhold til andre, fordi du jo godt kan se, at det udefra virker lidt mærkeligt at du bliver ved og ved. og samtidig kan du ikke udholde tanken om, at de konstant konfronterer dig med sætninger som ”han er ikke god for dig” – ”hvor længe vil du blive i det forhold” – ”hvad er det egentlig du ser i ham” osv.

Men hvad gør man så, når man inderligt elsker manden og samtidig kæmper og kæmper, for at komme ud af det dårlige forhold?

Svaret findes lige indenunder huden – nemlig i dig selv.

Ofte skal vi helt tilbage til din opvækst. Men det kan være svært selv at få øje på mønstrene og forstå, hvordan de stadig styrer dig som en usynlig kraft i dit voksenliv.

Men det er det hele værd. For ikke alene vil du slippe fri af dine begrænsninger og lave selvværd – du vil også blive i stand til at sætte grænser og vælge din partner ud fra sunde værdier og gengældt kærlighed.

Jeg ved, hvor svært det er at forlade en anden, selvom kærligheden gør ondt. Derfor vil du også blive mødt med forståelse fremfor ”hvorfor går du ikke bare”.  Sammen kigger vi på de ting, der er svære samt de ting, der forhindrer dig i at have et sundt, varmt og dejligt parforhold, hvor kærlighed og nærvær er til stede.

Læs mere om 1:1 sessioner med mig her

Kærligheden vækker vores største glæde og bringer vores dybeste smerte op til overfladen. Det sidste, så vi kan arbejde med den.  Fra bogen ”Forelsket i en drøm – Vitha Weitemeyer